12

FEB

Flitsbijeenkomst - maak jouw onderwijs geschikt voor begaafde kinderen

Maak jouw onderwijs geschikt voor begaafde kinderen

Datum: woensdag 12 februari 2020
Tijd: 13:15 - 15:15 uur

In iedere groep zijn niveauverschillen merkbaar. Er zijn leerlingen die behoefte hebben aan extra instructie, die voldoende hebben aan de basisinstructie en leerlingen die meer aan kunnen. Deze ‘begaafde leerlingen’ hebben behoefte aan andere instructie/opdrachten, maar ook aan een andere vorm van begeleiding. Heb jij al ideeën voor deze leerlingen? Veel leerkrachten hebben behoefte aan concrete tips en suggesties voor het omgaan met begaafde leerlingen.

Voor wie?
Voor leerkrachten en intern begeleiders.

Doel
Tijdens deze workshop leer je hoe je het klassenmanagement kunt afstemmen op begaafde leerlingen en hoe je met enkele handvatten een bestaande les uitdagender/passender kan maken.

Inhoud
Aan bod komt wat de onderdelen zijn voor passend klassenmanagement bij begaafde leerlingen en welke toevoegingen/aanpassingen je kan doen in het onderwijs. De deelnemer leert hoe je een les kan aanpassen met eenvoudige handvatten. Welke instructie geef jij deze leerlingen? Welke materialen gebruiken deze leerlingen? Welke vragen stel jij ze? Welke plek hebben deze leerlingen in jouw groep? De deelnemer zal gevraagd worden een actuele les mee te nemen (optioneel). Tijdens het praktische deel van de workshop gaan we met elkaar kijken hoe deze les, met enkele kleine aanpassingen, aantrekkelijk te maken is voor begaafde leerlingen. Je kan hier gelijk de volgende dag mee aan de slag.

De flitsbijeenkomst wordt verzorgd door Marije Zuidervaart, AED.

Inschrijven

Deelname aan de bijeenkomst kost € 25,00. Nadat wij uw betaling hebben ontvangen is deelname aan de bijeenkomst gegarandeerd.