11 FEB

In het kader van het wetenschapsfestival Leiden2022, organiseert De Leidse Aanpak op maandag 7 maart op de themadag ‘Hoogbegaafdheid’ twee activiteiten. Beide activiteiten vinden plaats bij het LEF aan de Lammenschansweg 6 te Leiden.

1.Hoogbegaafd, vloek of zegen?

Wanneer ben je hoogbegaafd? Hoe herken je dit bij jezelf of bij een ander? Is het altijd leuk om hoogbegaafd te zijn? Is iedereen die hoogbegaafd is goed in school?

Op maandag 7 maart van 16:00 tot ongeveer 17:30 uur gaan we hierover in gesprek met mensen die zelf hoogbegaafd zijn, met leraren, ouders en met jou! Aan de hand van stellingen bespreken we ideeën en vooroordelen die bestaan over hoogbegaafdheid. Ook is er veel ruimte voor vragen aan elkaar en aan een panel dat bestaat uit ervaringsdeskundigen.

Je kunt je registreren voor deze activiteit via dit registratieformulier.

 

2. Peers4Parents-experience

Het opvoeden van een begaafd kind brengt bijzondere momenten, voldoening én uitdagingen met zich mee.

Wil jij graag:

  • ontdekken hoe je je kind beter kunt begrijpen?
  • ervaringen delen met andere ouders die jou begrijpen?
  • handvatten vinden om je kind emotioneel te kunnen begeleiden?
  • de communicatie en relatie met je kind, partner en/of school verbeteren?

 

's Avonds van 19:30 tot 21:30 uur bieden we in samenwerking met Peers4Parents een 'Peers4Parents-experience' aan speciaal voor ouders van begaafde kinderen. Maximaal 10 ouderparen gaan onder begeleiding van facilitators met elkaar in gesprek over het opvoeden van begaafde kinderen.

Je kunt je registreren voor de 'Peers4Parents-experience' via dit registratieformulier.