Over De Leidse Aanpak

Over De Leidse Aanpak

Welkom op de website van de Leidse Aanpak. De Leidse Aanpak 2.0 liep van schooljaar 2018/2019 tot en met 2021/2022. Vanaf schooljaar 2022/2023 is het thema Talentontwikkeling ondergebracht bij het LEF (Leiden Education Fieldlab). De website van de Leidse Aanpak voor Talentontwikkeling wordt niet meer bijgewerkt. Veel producten en aanbod van de Leidse Aanpak en haar partners zijn terug te vinden op https://onderwijsindeleidseregio.nl/  

De 60 onderwijspartners die samenwerken in de Leidse Aanpak voor Talentontwikkeling bieden elkaar onderwijsprogramma’s en -ondersteuning. Die zijn stuk voor stuk ontwikkeld om kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar hun talenten te laten vinden en ontwikkelen.

Zo haalt de Leidse Aanpak voor Talentontwikkeling samen met jou het beste in leerlingen en studenten naar boven en ontsluiten we samen een enorm potentieel aan getalenteerde mensen die straks een waardevolle rol kunnen spelen in de samenleving.

Onze visie

Bij de Leidse Aanpak voor Talentontwikkeling werken we vanuit de overtuiging dat er vier elementen nodig zijn om talent tot bloei te laten komen:

  • Talent moet gevonden worden: help kinderen en jongeren het bij zichzelf te ontdekken;
  • Talent moet ontwikkeld worden: help kinderen en jongeren om het gedrag te leren waarmee ze dat kunnen;
  • Talent moet gezien worden: geef het een context waarin het gezien wordt;
  • Talent heeft betekenis nodig: wijs de weg naar manieren om het in te zetten en ermee bij te dragen aan de samenleving.

Kortweg:

"Talent floreert = talent + gedrag + context + betekenis"

Download hieronder het complete projectplan en de uitwerking van de hoofdthema's. Het overzicht bestaat uit de projecten die nu lopen of die we gaan opzetten. In de komende jaren kunnen daarnaast ook nieuwe projecten ontstaan.

Ook partner worden?

Ook partner worden?

Wil je met je organisatie ook lid worden van De Leidse Aanpak? Neem dan contact op met de projectleider.

Mail ons
Goed idee

Goed idee

Heb je ideeën voor nieuwe projecten of wil je meer weten over het projectplan of de projecten?

Mail ons

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK