04

MAR

Do je best blues

Do je best blues

Thierno en Nadja van De Schakel Leiderdorp doen verslag

Wij hebben met de plusklas meegedaan aan een muziekwedstrijd. Dat is een online wedstrijd waar je een filmpje in moet sturen waar je muziek maakt. Je kunt het vinden op www.demuziekwedstrijd.nl  Toen we keken op de site zagen we echt alleen maar gevorderde muziekmakers. Toen kwam juf Katy met het idee om mee te doen aan de wedstrijd.

Onze ervaring

Toen gingen we aan de slag. We dachten eerst na over het liedje dat we gingen spelen. Toen kwam de juf met het muziekje Mo' better Blues. Daarna hebben heel goed nagedacht over welk instrument we willen bespelen. Het was best lastig omdat je misschien nog nooit een instrument hebt bespeeld. We hebben super goed moeten oefenen en je had soms geen tijd. Maar gelukkig kon je ook thuis oefenen. We hadden allemaal een instrument en die bespeelden we. Daarna hadden we een paar keer geoefend. Toen was het moment aangebroken: We moesten het liedje in een keer goed proberen te doen en het was ook nog op film! Iedereen was heel gespannen maar het ging gelukkig super goed.

 De instrumenten

We hadden bijna allemaal verschillende instrumenten. We hadden een blokfluit, een piano, we hadden zelf een flessenorgel gemaakt en verder waren er nog een cello, djembés, boomwhackers, een melodica en nog veel meer. Iedereen moest heel erg z'n best doen om hun instrument onder controle te houden. En je moest het natuurlijk uit je hoofd leren. Er waren zo'n acht verschillende instrumenten.

“Je moest dus ook doorzetten en niet opgeven”

Wat wij er van vonden

Wij vonden het super leuk om te doen. Natuurlijk moest je er hard voor werken en was het iets nieuws. Je moest dus ook doorzetten en niet opgeven want als je opgaf was de hele plusklas de dupe ervan. Het was ook een dingetje om te weten wie welk instrument kreeg. En natuurlijk om tegelijk te spelen maar gelukkig hebben we een muzikale juf. Die ons ook van alles leerde over muziek en verschillende noten zodat het ook makkelijker was om het liedje te spelen.

Geschreven door Thierno en Nadja uit groep 7B