Toolkit Design Thinking

Ontwerpmethode voor 21e-eeuwse vaardigheden

De Toolkit Design Thinking is een steun in de rug als je op zoek bent naar passend leeraanbod om leerlingen in primair en voortgezet onderwijs van alle niveaus en met alle interesses te motiveren. Design Thinking is een methode om op een nieuwe, mens- en praktijkgerichte manier problemen op te lossen. De methode leert kinderen en adolescenten op een frisse manier naar problemen te kijken en creatieve oplossingen te bedenken. Je stimuleert leerlingen om te leren van fouten en mislukkingen en zichzelf structureel te verbeteren.

De Toolkit biedt een uitgebreid stappenplan voor de methode, gebaseerd op de 5 stappen van Design Thinking. Je krijgt ook handleidingen voor het ontwerpen van Design Thinking-projecten en het begeleiden van leerlingen. In de Toolkit zijn concrete en door leerlingen geteste praktijkvoorbeelden opgenomen voor de bovenbouw van het primair onderwijs en de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

De Talent Education Toolkit Design Thinking is het resultaat van een driejarige samenwerking tussen leraren, educatieve experts en leerlingen in Leiden, Tsjechië en Slovenië. De Toolkit heeft een Engelse en Nederlandse versie. De Engelse versie is zeer geschikt voor gebruik in tweetalig onderwijs.

De volledige brochure over de Toolkit Design Thinking vind je hier.

Toolkit Design Thinking

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK