03

NOV

Subsidie onderwijsinnovatie

Subsidie onderwijsinnovatie

Samen vernieuwen we het Leidse onderwijs. Doet u (weer) mee?

Iedereen met een innovatief plan voor het onderwijs kan hiervoor een aanvraag doen via het bestuur van hun Leidse onderwijsinstelling. Onder een onderwijsinstelling vallen ook de Leidse musea en stichtingen die zich bezig houden met onderwijsontwikkeling. Alles is goed – kleine en grote aanvragen – als het maar vernieuwend is en minimaal 2 onderwijspartners samenwerken. Let op: de plannen kunnen alleen digitaal ingediend worden vóór 4 maart 2020. Voor uiteindelijke indiening is E-herkenning nodig. Uw bestuur of secretariaat kan u hier bij helpen. Of neem contact met ons op.

 

Verspreiden
We willen u vragen om deze unieke subsidiemogelijkheid voor onderwijsvernieuwing actief binnen uw instelling en in uw netwerk te verspreiden.

 

Niets communiceert krachtiger intern dan eigen ervaringen. Dus heeft u een project dat al subsidie heeft gekregen, of heeft u een collega die al ervaring heeft met het aanvragen, vertel er vooral intern over. Kent u niemand, dan kunt u bij ons contactgegevens opvragen van andere projecten. Of kom (samen met collega’s) naar de informatiemarkt die we meestal ergens in januari organiseren.

 

Meer informatie

Op de website www.leiden.nl/onderwijsvernieuwing vindt u:

- aanvullende informatie

- inspirerende voorbeelden

- een bondig aanvraagformulier

- de voorwaarden.

 

Evaluatie onderwijsinnovatie
Op dit moment loopt er een evaluatie van de eerste drie subsidieronden. De uitkomsten volgen in de loop van het schooljaar 2019 - 2020 en bepalen hoe de subsidie verder gaat.

 

Tip
Een van de doelen van de subsidie is dat het project (indien succesvol) ingebed raakt in de organisatie. Het projectplan geeft antwoord op de vraag hoe u dit wilt doen. Indien u verwacht hier meerdere jaren voor nodig te hebben, omschrijf dit dan duidelijk in het plan.

 

Contact
Mocht u vragen hebben of wilt u dat we met u meedenken, schroom niet om contact op te nemen: j.hilhorst@leiden.nl (Jessica Hilhorst), 516 7528. Er kan ook contact worden opgenomen met: Laura Rijsbergen l.rijsbergen@leiden.nl, 516 7388.