12

SEP

Profielwerkstuk in de Stad

Profielwerkstuk in de Stad

Pilot PWS markt geslaagd!

Op 6 september vond de eerste editie van “Profielwerkstukken in de stad” plaats. 5-havoleerlingen van het Da Vinci College Kagerstraat, Marecollege en Bonaventuracollege Burggravenlaan gingen met bedrijven en kennisinstellingen uit de regio in gesprek over het onderwerp van hun profielwerkstuk.

Leerlingen die een profielwerkstuk schrijven binnen de vakken geschiedenis en aardrijkskunde konden bijvoorbeeld terecht bij Erfgoed Leiden, het Rijksmuseum van Oudheden of Museum Volkenkunde. Voor twee leerlingen van het Da Vinci College kwam deze laatste partij erg goed uit aangezien ze al wisten ‘iets met boeddhisme’ te willen gaan doen. Voor de leerlingen met het vakgebied economie waren er onderwerpen aangedragen vanuit Economie071, Riverfood en Leiden Global. Er werd gesproken over onderwerpen zoals het imago van banken, het rendement van clubsponsors en het doen van impulsaankopen.

Doel van de profielwerkstukkenmarkt is om leerlingen aan de slag te laten gaan met zinvolle vraagstukken die spelen in hun omgeving. Aan de andere kant biedt het de instellingen de kans om vanuit een jongerenperspectief naar een vraagstuk te laten kijken. Tijdens de markt konden leerlingen in gesprek met experts van BPlusC, de DebatUnie, LUMC, ICLON  en Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Universiteit Leiden). Samen dachten zij na over hoe leerlingen een goede vraag kunnen opstellen voor hun onderzoek. Lineke van Tricht van De Leidse Aanpak had de partijen bij elkaar gebracht en was aanwezig om de middag te begeleiden.

De markt organiseerden we voor het eerst en smaakte naar meer. De volgende editie zal plaatsvinden in juni 2019, voor een grotere doelgroep en met meer partners vanuit de stad.

ICLON heeft onlangs het PWSloket geopend. Klik hieronder door.

Profielwerkstuk in de Stad